Kanjoni

Škurda

Škurda

Rijeka Škurda nalazi se sjeverno od grada Kotora. Ne može se sa sigurnošću reći đe je njen izvor , al se pretpostavlja da izvire i ponire u Njegušima, odakle se probija ponovo na obroncima Lovćena i svojim čudnovatim kanjonom spušta pored samih zidina grada Kotora i konačno uliva u Boku. Škurda snabdjeva grad vodom, ali u ljetnjim mjesecima izvor se zaslanjuje.

Read More »
Sušica

Sušica

Nacionalni park Durmitor okružen je sa četiri impresivna kanjona i to kanjonima Tare, Pive, Komarnice, Drage i Sušice. Na zapadnoj strani Durmitora nalazi semožda i najljepši kanjon u Crnoj Gori, kanjon rijeke Sušice. Tačnije taj impresivni kanjon sa svojim nevjerovatnom netaknutom ljepotom nalazi se između visokih stijena jugozapadnog masiva Durmitora.

Read More »
Morača

Morača

Morača je rijeka u Crnoj Gori. Nastaje spajanjem Javorskog i Rzačkog potoka u sjevernoj Crnoj Gori, ispod planine Rzač. Duga je 99,5 km ii teče od sjevera ka jugu. Uliva se u Skadarsko jezero. Najveće pritoke su joj sa lijeve strane Cijevna, a sa desne Zeta. Površina sliva iznosi 3200 km².

Read More »
Tara

Tara

Tara, najduža i najljepša crnogorska rijeka, nastaje od dvije rečice Opasanice i Veruše koje izviru u planinskom masivu na sjeveru zemlje (planine Komovi), a izvorište Veruše, koje se nalazi na visini 1860 m, smatra se izvorištem Tare. Sa rijekom Pivom Tara se sastaje na teritoriji Bosne i tako sa njom čini rijeku Drinu.

Read More »
Piva

Piva

Rijeka Piva nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Crna Gore, na granici sa Bosnom i Hercegovinom. Piva izvire iz vrela Sinjac na planini Goliji, a Sinjac se uliva u i sa njom u dužini od 34 kilometara čini Pivu. Od izvora rijeke Tušine, Piva je dugačka 120 km. Ova rijeka se na Šćepan Polju sastaje sa Tarom i zajedno prave Drinu. Čitav region je prepoznatljiv po netaknutoj prirodi, gustim šumama i kanjonima Tare, Pive, Komarnice i Sušice koju su jednistveni u svijetu.

Read More »
Komarnica (Nevidio)

Komarnica (Nevidio)

Komarnica je rijeka na sjeveru Crne Gore koja je poznata po svom kanjonu Nevidio. Ona je dio vodotoka Pive, izvire pod Durmitorom i teče kanjonom dugim 40km i dubokim 600m. Taj kanjon je ujedno i poslednji osvojeni kanjon u Evropi i predstavlja veliki turističku atrakciju i izazov za ljubitelje canyoneering-a. Osvojen je 1065. od strane PD  “Javorak” iz Nikšića.

Read More »