Mjesta

Tuzi

Tuzi

Tuzi je gradsko naselje i sjedište gradske opštine Tuzi u glavnom gradu Podgorica u Crnoj Gori.Prema popisu iz 2011. bilo je 4748 stanovnika. Nalazi se na putu između Podgorice i albanske granice u neposrednoj blizini Skadarskog jezera i vinograda Plantaža.

Read More »
Golubovci

Golubovci

 Golubovci su naselje u opštini Podgorica. To je sjedište gradske opštine Golubovci . Varošica se nalazi oko 15 km južno od grada Podgorice u plodnoj dolini Zete .

Read More »
Solana

Solana

Ulcinjska solana se nalazi na krajnjem jugu Crne Gore i zauzima oko 14.5 km2 slanih bazena. Izgrađena je u regionu sa najvećim brojem vedrih dana, najvećom insolacijom na Jadranu – 2567 sunčanih sati i najvećim brojem tropskih dana u bivšoj Jugoslaviji. Solana je 1 km vazdušne linije udaljena od grada Ulcinja i isto toliko od granice sa Albanijom.

Read More »
Poseljani

Poseljani

Poseljani su selo na obali Skadarskog jezera, čije su kuće građene dužbistrog Seljanskog potoka koji se uliva u jedan od zaliva jezera. U selu je nekad postojalo 14 mlinova, a Poseljani su zbog toga bili značajan privredni i turistički centar u doba stare Crne Gore.

Read More »
Grahovo

Grahovo

Grahovsko polje je malo kraško polje u jugozapadnom djelu Crne Gore, nedaleko od granice sa Bosnom i Hercegovinom sjeveroistočno od Orjena. Zahvata površinu od 6,4 km², pruža se na dužini od 7 kilometara i široko je 1,5 kilometar. Nadmorska visina polja je 695-780 metara.

Read More »
Meljine

Meljine

Meljine je malo primorsko mjesto u Boki Kotorskoj u opštini Herceg Novi. Naselje se nalazi 3 kilometara istočno od Herceg Novog, i 2 kilometara zapadno od Zelenike, a šetalištem, „Pet Danica“, obalom, je povezano, preko Novoga sa Igalom. Najznačajniji kulturno – istorijski spomenik mjesta je Lazaret, koji datira iz 1732. godine.

Read More »