Plaže

Dobreč

Dobreč

Dobreč se nalazi na poluostrvu Lustica, u uvali, na samom ulazu u Bokokotorski zaliv. Izuzetan mir i mikroklima, koju stvara okolna tipično mediteranska vegetacija, uticali su na ime uvale, ali i na određenu izolovanost Dobreča.

Read More »
Crveni pijesak

Crveni pijesak

Crvena plaža je jedna od divljih plaža crnogorskog primorja i nalazi se u maloj uvali između Sutomora i Bara. Naziv je dobila po izrazito crvenoj boji pijeska, odnosno, kamenih oblutaka, kojima su prekriveni obala i morsko dno. Duga je 1 000 m sa zaleđem guste borove šume.

Read More »
Topolica

Topolica

Nalazi se u samom gradu ispred hotela “Princess” i proteže se od rijeke Željeznice do Luke Bar. Duga je 500 m, sastavljena od kamenih oblutaka na kopnu i u vodi. U zaleđu, pored hotela, nalaze se sportski tereni i park. Na samom kraju plaže je barska marina. text: http://montenegro.travel

Read More »
Maljevik

Maljevik

Uvala Maljevik, sa susjednom uvalicom od koje je odvaja rt Kličevac, mala je kamenita plaža između Čanja i Sutomora. Duga je oko 100 m, a more je na tom potezu kristalno čisto.
U blizini je Crni rt, ispred kojeg je podmorje bogato značajnim arheološkim iskopina – pravi raj za istraživače morskih dubina.

Read More »
Crvena Glavica

Crvena Glavica

Crvena glavica predstavlja kopleks manjih plaža u okviru istoimenog Nudističkog kampa.

Read More »
Meljine

Meljine

Meljine je malo primorsko mjesto u Boki Kotorskoj u opštini Herceg Novi. Naselje se nalazi 3 kilometara istočno od Herceg Novog, i 2 kilometara zapadno od Zelenike, a šetalištem, „Pet Danica“, obalom, je povezano, preko Novoga sa Igalom. Najznačajniji kulturno – istorijski spomenik mjesta je Lazaret, koji datira iz 1732. godine.

Read More »