O SAJTU

Naša misija je da promovišemo Crnu Goru.

Sve je počelo 2006. godine kada je kupljen prvi digitalni foto-aparat. To je bio mali, kompaktni aparat kupljen prije svega zarad putovanja, zabava i ostalih uobičajenih potreba. Ipak, naše interesovanje za fotografiju je iz dana u dan raslo, pa smo se ozbiljnije posvetili tom hobiju, kupili DSLR fotoaparate i ostalu opremu. Zaljubljeni u prirodu Crne Gore trudili smo se da fotografišemo svaki kutak naše države kako bi i drugi vidjeli ono što i mi. Nakon prezentovanja fotografija po raznim regionalnim i globalnim sajtovima (fotozine, dizajnzona, balkan photo contest, devianart, photo.net), pravljenja individualnih sada već neaktivnih sajtova (www.e-photography.com, www.anitaphoto.me) stvorila se potreba za malo ozbiljnijim projektom. Nakon nekoliko varijanti u septembru 2009. nastao je photomontenegro.me.

Rezultat toga je da danas imamo sajt sa jednom od najbogatijih arhiva fotografije crnogorskih pejzaža, gradova, kulturno-istorijskih i vjerskih objekata. Jedan od glavnih ciljeva ovog sajta je promovisanje Crne Gore i pružanje informacija o mjestima koja su fotografisana, zanimljivostima i aktuelnostima vezanim za Crnu Goru, njenu prirodu i turizam. Kako bi zadržali pažnju posjetilaca i naveli ih da ponovo posjete sajt, njegov sadržaj se stalno dopunjava, novim fotografijama, informacijama, zanimljivostima i aktuelnostima.

Naravno, sve dobronamjerne sugestije i kritike su dobrodošle i razmotriće se, a možda i usvojiti:) Nadamo se da ćete uživati gledajući fotografije, saznati i vidjeti nešto novo i da će Vas to navesti da i sami bolje upoznate prirodne ljepote i kuturno-istorijsku baštinu Crne Gore. Dobro došli..

Sve fotografije objavljene na https://www.photomontenegro.me štiti Zakon o autorskim i srodnim pravima. Zabranjena je njihova bilo kakva upotreba bez prethodno pismenog odobrenja autora.
0
Fotografija
0
Destinacija

O TIMU

“Zaljubljeni u prirodu Crne Gore trudili smo se da fotografišemo svaki kutak naše države kako bi i drugi vidjeli ono što i mi.”

Ivan Stojanović

Osnivač i urednik

Podgorica, Crna Gora

Anita Stojanović

Osnivač i urednik

Podgorica, Crna Gora

KONTAKT